KHL:ssä nähdään tulevalla kaudella iso liuta suomalaisia huippupelaajia.

Tuleva kausi on monessa mielessä poikkeuksellinen – olympialaiset tuovat oman mausteen kauteensa. Kun NHL-pelaajat loistavat kisoissa poissaolollaan, koostuu Suomenkin joukkue pitkälti KHL-tähdistä.

Sarjassa pelaa iso liuta tähtipelaajia. Mutta ketkä ovat sarjan ensi kauden yllättäjät? Leijonat.com listaa potentiaalisimmat yllätysnimet.

TOP5: KHL:n suomalaisyllättäjät

5. Jesse Mankinen & Jaakko Rissanen, Vitjaz

– KalPa-kaksikko pääsee kokeilemaan askeliaan KHL:ssä ilman suurempia paineita. Harkkapelit ovat jo osoittaneet, että kaksikko pystyy tehoihin myös ruplaliigassa. Tehoduo istuu hyvin venäläiseen pelityyliin.

4. Veli-Matti Savinainen, Jugra

– Toinen kerta Jugrassa. 31-vuotias Savinainen on kokeneempi ja valmiimpi kuin edellisillä KHL-reissuilla. Potentiaalinen maalitykki sarjaan.

3. Eeli Tolvanen, Jokerit

– Nuori NHL-lupaus pääsee kovaan kouluun ennen hyppyä Pohjois-Amerikkaan. Hurja laukaus lähtee nopeasti ja sähäkästi – se on kova ase myös KHL:ään. Tarjolla iso rooli Jokereista – se antaa loistavan ponnahduslaudan NHL:ään.

2. Teemu Hartikainen, Salavat Julajev

– Voiko Hartikainen enää yllättää KHL:ssä? Riippuu, mitä hyökkääjältä odottaa. Isokokoinen rymistelijä pääsee isoon rooliin Erkka Westerlundin alaisuudessa – kaiken mennessä nappiin taistelee jopa KHL:n maalipörssin voitosta. Pelaa vuoden päästä jo NHL:ssä?

1. Olli Palola, Jokerit

– Jokereiden huippuhankinta pääsee loistamaan nyt KHL-tasolla. Edellinen vierailu Venäjällä oli vaisu, mutta nyt Palola saa näyttää kyntensä Jokereissa. Tarjolla iso rooli – sen myötä tulos voi olla heti mykistävää.