Mikael Granlund oli viime kaudella hurjassa lyönnissä läpi kauden.

25-vuotias hyökkääjä rikkoi kaikki henkilökohtaiset ennätyksensä useaan otteeseen, jonka lisäksi hän rikkoi osan Minnesota Wildin seuraennätyksistä. Suomalaistaituri nousi viime kaudella joukkueensa tehokkaimmaksi pelaajaksi, mutta tulevalla kaudella samanlaista pistetehtailua ei ole välttämättä nähtävissä.

– Kauden 2016-17 huippupelaaja Granlund kaksinkertaisti maalimääränsä edelliskauteen verrattuna (13 -> 26). Hän teki viime kaudella myös 25 tehopistettä enemmän kuin sitä edeltävällä kaudella (44 -> 69), NHL.comin toimittaja David Satriano muistuttaa.

– Ei ole epäilykään, etteikö hänestä olisi ollut hyötyä ylivoimalla, alivoimalla, ja etteikö hän olisi todistanut arvoaan kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, mutta hän voi tulla taantumaan. Älkää laskeko toisen lähes 70 tehopisteen varaan tällä kaudella, Satriano arvioi.

Granlund on ollut edelliskausina luotettava noin 40 tehopisteen hyökkääjä. Viime kaudella jälki oli siis aiempiin kausiin verrattuna tuhoisaa. Tulevalla kaudella nähtäväksi jää, millaisiin tehopisteisiin suomalaistähti oikein yltyy.