Maalivahti Aleksandar Georgijev siirtyy ensi kaudeksi New York Rangersin organisaatioon.

21-vuotias Venäjän ja Bulgarian passit omaava maalivahti siirtyy Pohjois-Amerikkaan TPS:stä, jota hän ehti edustamaan kaudesta 2014-15 lähtien.

Georgijev on harjoitellut koko kesän Turussa, jossa monet muutkin NHL-pelaajat harjoittelevat. Elokuun lopussa nuorukaisen on tarkoitus suunnata New Yorkiin.

– Ennen kuin lähden New Yorkiin, harjoittelen henkilökohtaisen valmentajani kanssa. Monet suomalaiset NHL-pelaajat harjoittelevat Turussa, kuten Rasmus Ristolainen, Patrik Laine, Lauri Korpikoski ja Mikko Rantanen, Georgijev kertoo The Hockey Writersin haastattelussa.

Venäläisvahti harjoittelee tunnetun fysiikkavalmentaja Hannu Rautalan alaisuudessa, jossa useat huippu-urheilijat viihtyvät vuosittain.

Kausi alkaa AHL:ssä

Georgijevin urakka Pohjois-Amerikassa on alkamassa farmisarjasta, jossa saattaa vierähtää ainakin kaksi vuotta. Tällä hetkellä nuorukaisen edessä on kaksi kokenutta torjujaa: Henrik Lundqvist sekä Ondrej Pavelec.

– Aloitan ensi kauden AHL:ssä. Olen valmis siihen liigaan – pyrin parhaaseeni ja odottelen mahdollisuuttani NHL:ssä, Georgijev toteaa.

Samalla entinen TPS-vahti kertoo, että hän on hyvin innoissaan siirrostaan, sillä hän on taas askeleen lähempänä NHL-unelmaansa.