Helsingin Jokerit on vahvasti mukana kehittämässä kiinalaista jääkiekkoa.

Jokerit ja Kunlun Red Star solmivat huhtikuussa yhteistyösopimuksen, joka tuo kiinalaiskiekkoilijoita ja valmentajia suomeen.

– Sopimuksemme Kunlunin kanssa kattaa monenlaista yhteistyötä, ja tällä hetkellä työstämme kiinalaisten jääkiekkoleirejä Suomeen sekä etenkin valmentajien koulutusohjelmia, joita olemme luomassa yhteistyössä urheiluopistojen kanssa, Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertoo seuran verkkosivuilla.

Kiekollisen puolen lisäksi Jokerit on pyrkinyt avaamaan ovia sen yhteistyökumppaneilleen Venäjällä ja Kiinassa. Seura kohtaa 9. syyskuuta Shanghaissa Kunlunin ja samalla järjestetään seminaarimatka.

– Matkan tavoitteena on yhdistää ammattilaisurheilu ja seurojen välinen kumppanuus verkostoitumisseminaarissa, jonka Jokerit ja Kunlun yhteistyössä järjestävät. Matkan aikana järjestetään myös kaksi illallista, joissa paikalla on niin suomalaisia kuin paikallisia yrityksiä. Lauantaina kaikki osallistujat pääsevät seuraamaan Jokereiden ja Kunlunin välistä KHL-ottelua, seura kertoi verkkosivuillaan.