Leijonat hyppää tulevan kauden jälkeen uuteen komentoon, kun Lauri Marjamäki jättää maajoukkueen.

Suomen Jääkiekkoliitto ei ole vielä tiedottanut maajoukkueen tulevasta käskijästä. Tarjolla on jo nyt monta kiinnostavaa nimeä.

Leijonat.comin toimitus nostaa esille viisi potentiaalisinta vaihtoehtoa. Kuten lista osoittaa, nousee ehdolle myös muutama yllätysvalinta.

TOP5: Leijonien tuleva pääkäskijä

1. Jussi Tapola

– Kärkivaihtoehto Marjamäen seuraajaksi. Vahva pelikirjavalmentaja on osoittanut olevansa loistava seurajoukkuevalmentaja. Pystyykö luotsaamaan maajoukkuetta?

2. Karri Kivi

– Kivi on antanut näyttöjä sekä maajoukkueessa että SM-liigassa. Johti Nuoret Leijonat MM-kultaan – se nostaa varmasti kiekkopersoonan osakkeita myös A-maajoukkuetta silmäillen.

3. Kari Jalonen + Ville Peltonen

– Sveitsissä kovaa jälkeä tehnyt parivaljakko olisi helppo valinta myös Leijoniin. Kokemusta ja johtajuutta hurja määrä samassa paketissa.

4. Antti Pennanen

– HPK:ssa upeaa työtä tehnyt Pennanen on tulevaisuuden nimi Leijoniin. Marjamäen korvaajan valinta taitaa tulla silti liian pian.

5. Ari-Pekka Selin

– Selin olisi todellinen yllätyskortti kisaan. Kokenut valmentaja on luotsannut SM-liigassa kelpo tuloksin. HIFK-käskijältä löytyy myös kokemusta MM-kisoista Kazakstanin peräsimestä.