Edmoton Oilersin GM Peter Chiarelli myöntää suomalaislupaus Jesse Puljujärven ensimmäisen kauden Pohjois-Amerikassa olleen vaikea.

NHL:ssä ja AHL:ssä pelannut huippulupaus otti jo ensimmäisen vuoden aikana isoja askelia eteenpäin. Oppia tuli niin kiekosta kuin elämästä rapakon takana.

NHL-pomo kertoo avoimesti, ettei vuosi ollut nuorelle hyökkääjälle pelkkää juhlaa. Sen aisti myös Puljujärven tekemisestä.

– Tapasin hänet pari kertaa tämän vuoden puolella ja hän oli todella turhautunut peliinsä. AHL on vaativa ja vaikea sarja… Voi siis sanoa, että hänellä oli itse asiassa aika hyvä kausi. Muistaakseni hän teki 12 maalia ja tuo määrä olisi voinut helposti olla 20, Chiarelli summaa SB Nationin mukaan.

Kausi päättyi lopulta farmissa. Ensi kaudeksi Puljujärvelle on kaavailtu jo varsinkin kiekkomedian mukaan paikkaa NHL:ssä. Chiarelli odottaa innolla leijonalupauksen seuraavia askelia.

– Olen tyytyväinen hänen kehitykseensä ja hän tulee olemaan pelaaja, jolla on suuri vaikutus pelin kulkuun. Joka kerta, kun hän koski AHL:ssä kiekkoon, se muuttui maalintekopaikaksi