The Hockey News listasi tuoreessa kausijulkaisussaan NHL:n 50 parasta jääkiekkoilijaa.

Listalle mahtui mukaan kolme suomalaisnimeä. Winnipeg Jetsin Patrik Laine, Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Minnesota Wildin Mikael Granlund nousivat mukaan listalle.

Laine teki tulokaskaudellaan 73 ottelussa tehopisteet 36+28=64. Mies iski kaudella peräti kolme hattutemppua. Suoritus nostaa tamperelaisen sijalle 24.

– Laine saapui liigaan kovien odotusten saattelemana ja hän ylitti ne kirkkaasti. Hän on jo nyt yksi NHL:n pelätyimpiä maalintekijöitä kovan laukauksensa ja loistavien kiekonkäsittelytaitojensa takia, listauksessa perustellaan.

Barkov löytyi listalta jo viime vuoden numerossa. Mies ottaa tämän vuoden listauksessa kymmenen sijan harppauksen ja on 38.

Viime kausi oli Granlundin NHL-uran paras. 81 ottelussa syntyi tehopisteet 26+43=69 ja suomalainen oli joukkueensa paras pistemies. Hieno kausi siivitti Granlundin listan 40. sijalle.

– Granlund nousi huipulle ja oli joukkueensa paras pistemies. Lahjakas pelinrakentaja on virallisesti täyttänyt hänelle asetetut odotukset.

THN valitsi NHL:n parhaaksi pelaajaksi Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavidin ennen Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbya.