Tunnettu ex-ruotsalaisjääkiekkoilija Magnus Svensson sai kesäkuussa aivoinfarktin yllättäen kotonaan.

54-vuotias mies sai onnekseen nopeaa hoitoa ja hänet kiidätettiin nopeasti Leksandista Moran sairaalaan. Tämän jälkeen hänet lennätettiin vielä jatkohoitoon Uppsalaan, jossa kaikki meni hyvin.

Svensson pystyi puhumaan ja liikkumaan vain päivä tapahtuman jälkeen, ja nyt mies on avautunut ruotsalaislehti Expressenille tapahtumista.

– Nousin varhain aamulla vessaan ja koirani Charlie seurasi minua sinne. Sitten istuin vessanpöntölle, enkä tiedä, mitä tapahtui, Svensson kertoo.

Ruotsalaismiehellä oli onnekseen kotona apujoukkoja, sillä kohtauksen saatuaan Charlie-koira alkoi haukkumaan ja Helena-vaimo juoksi pian paikalle. Tästä syystä hoitoa saatiin nopeasti.

– Se että perhe oli kanssani ja ambulanssi tuli nopeasti, pelasti elämäni, Svensson kiittelee.

Nyt entisellä Ruotsin maajoukkuepelaajalla on perheensä kanssa kaikki paremmin. Hän on viettänyt yli puolet elämästään Helena-vaimon kanssa.

Komea pelaajaura

Pelaajaurallaan Svensson nähtiin peräti 127 A-maaottelussa, joissa hän saavutti yhden MM-kullan, kaksi MM-hopeaa sekä yhden MM-pronssin. Näiden lisäksi puolustajalegenda voitti olympiakultaa.

Seurajoukkueurallaan Svensson edusti SHL:ssä ainoastaan Leksands IF:ää. Sveitsin NLA-liigassa mies pelasi HC Luganon, HC Davosin sekä SC Rapperswil-Jonan riveissä.

NHL:ssä ruotsalaislegenda pelasi kausilla 1994-96 Florida Panthersin riveissä 46 ottelussa.

Svenssonin kommenteista uutisoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.