Florida Panthers on NHL:n mielenkiintoisimpia sinivalkoisin lasein katsottuna, sillä se on haalinut peräti seitsemän suomalaisen pelaajaoikeudet.

Yhtenä suurena syynä on seuran leivissä toimiva Jari Kekäläinen. Mies on ollut suuressa roollissa vaikuttamassa Aleksander Barkovin ja Henrik Borgströmin varauksien taustalla.

– Suomessa on paljon loistavia kykyjenetsijäitä, mutta Jari on ilmiömäinen työssään. Hän on tehnyt loistavaa työtä löytämällä korkealuokkaisia suomalaisia pelaajia, seuran kykyjenetsijöiden päällikkö Jason Bukala kertoi heinäkuussa NHL.comille.

Ensi kaudella seuran kokoonpanossa tullaan varmasti näkemään Aleksander Barkov ja Henrik Haapala. ESPN väläytteli omassa arviossaan myös Sebastian Repon mahdollista esiintymistä Panthersin paidassa ensi kaudella.

Lisäksi näytönpaikkaa Floridan organisaatiossa odottaa vielä Juho Lammikko, jolle ensi kausi on jo toinen seuran farmijoukkueessa. Farmiseuran riveissä tullaan näkemään Lammikon ja Repon lisäksi myös Harri Säteri, mutta ilman loukkaantumisia maalivahtiosastolla, miestä tuskin tullaan näkemään Floridan maalilla ensi kaudella.

Henrik Borgström ja Aleksi Heponiemi pelaavat vielä ensi kauden juniorikiekkoa, joten heidän NHL-uransa alku saa vielä odottaa. The Hockey News nosti molemmat joukkueensa kymmenen parhaan prospektipelaajan listalla tämän vuoden NHL-vuosikirjassaan.

Florida Panthers tulee olemaan siis ylivoimaisesti suomalaisittain vahvimmin edustettu joukkue NHL:ssä.