HELSINKI. Hyökkääjä Olli Palola kuuluu Jokereiden kesän profiilihankintoihin.

KHL-seura ilmoitti jo aikaisin kesällä uudesta vahvistuksesta, kun se julkaisi leijonatykin vuoden sopimuksen. Palola kertoo kesän ratkaisun olleen jopa yllättävän helppo.

– Mulla jäi KHL hampaankoloon. Ajattelin, että tämä on sellainen paikka, jossa voi keskittyä pelkästään hokiin. Homma toimii ja organisaatio on viimeisen päälle, hyökkääjä virnistää Jokereiden mediatapahtumassa.

– Mä olin kiinnostunut heistä ja he musta. Siinä ei kauaa mennyt, kun nimi oli paperissa.

29-vuotias kiekkotaituri viittaa kommentillaan kauteen 2015-16, jolloin hän kävi kokeilemassa Vitjazissa KHL-kiekkoa. Siellä pelit päättyivät kuitenkin 27 peliin ja potkuihin.

Elämä Moskovassa oli myös muuten vaikeaa. Kun pelit eivät kulkeneet, kaatuivat seinät päälle.

– Täältä löytyy myös paljon tuttuja, joiden avulla pääsee helpommin pakoon sitä jokapäiväistä lätkäelämää. Kun käy kahvilla, saa ajatukset myös vähän muualle. Meni hyvin tai huonosti, Palola naurahtaa.

Jokerit kasasi muutenkin vahvan joukkueen 50-vuotisjuhlakaudeksi. Palola nostaa joukkueen mukaan aivan KHL:n kärkitaistoon.

– Täällä on hyvä porukka. Joukkue, jolla voi oikeasti menestyä. Kesällä näkee usein jo, millainen porukka on oikeasti kasassa. Sen vain aistii kaikesta tekemisestä – millaiset satsaukset ja tavoitteet seuralla on, Palola vinkkaa.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo