KHL:n maalipörssi on alkukaudesta suomalaisittain kaunista katseltavaa.

Osa KHL-joukkueista on pelannut vasta yhden ottelun ja osa kaksi, mutta maalipörssin kärkisijoilta löytyy hyvin yllättävät suomalaisnimet.

Vasta 18-vuotias Jokereiden Eeli Tolvanen nousi heti KHL-debyytissään sankariksi, kun hän takoi hurjat tehot 3+1. Samalla hän kiilasi ohi kaksi ottelua pelanneen SKA:n Ilja Kovaltshukin, joka on tehnyt kahteen otteluun kolme maalia.

Maalipörssin kolmannelta sijalta löytyy puolestaan Kunlun Red Starin Matias Myttynen, joka niin ikään loisti KHL-debyytissään. Myttynen iski avausottelussaan kaksi maalia.

Yllätäväksi tilanteen tekee se, ettei viime kaudella olisi voinut uskoakaan, että molemmat suomalaispelaajat ovat tulevalla suuressa roolissa KHL-joukkueissaan. Myttynen nousi viime kaudella yllättäen SM-liigatasolla kovaksi tekijäksi ja Tolvanen loisti USHL:ssä ja hänen piti jatkaa uraansa Pohjois-Amerikassa.

Vahva harjoituskausi antoi kuitenkin molempien pelaajien kohdalla osviittaa tulevasta. Nähtäväksi jääkin, pysyvätkö suomalaispelaajat tällä kaudella pitkään kovassa pistetahdissa.

LUE MYÖS

Uskomaton debyytti! Jokereiden superhankinta teki hattutempullaan KHL-historiaa

18-vuotias superlupaus varasti show’n KHL-debyytissään – Jokerit: ”Tervetuloa meidän kaljaliigaan”

Uusi suomalaistähti on syntynyt! Jokereiden NHL-lupaus uskomattomassa vireessä – mässäili hattutempulla