Pohjois-Amerikassa ensimmäistä kauttaan kiekkoileva Miikka Salomäki on kaukalossa suoraviivainen ja röyhkeä hyökkääjä. Niiden ulkopuolella hän on kuitenkin ujo suomalainen.

20-vuotias Salomäki solmi viime huhtikuussa kolmivuotisen tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Kulunut kausi on sujunut kokonaan farmiliigan puolella Milwaukee Admiralsin paidassa.

Admiralsin päävalmentaja Dean Evason on huomannut, ettei hyökkääjän kanssa ei kannata odotella pitkiä ja syvällisiä keskusteluja.

– Kun hänelle sanoo hyvää huomenta, niin hän muuttuu violetiksi. Ehkä se kuvastaa hänen ujouttaan, Evason sanoo Milwaukee Journal Sentinelille.

– Jään ulkopuolella hän on ujo. Edessä on pieni kielimuuri, Evason jatkaa.

Salomäki on jättänyt retostelun vähemmälle ja keskittynyt täysillä oleelliseen. Hyökkääjän otteet kaukalossa ovat tehneet vaikutuksen Evasoniin.

– Mielestäni hänellä on valtavasti lahjakkuutta. Hänellä on hyvät kädet, hyvä näkemys, loistava laukaus, Evason listaa.

Suomalaishyökkääjä on joukkueensa kolmanneksi tehokkain pistenikkari ja syöttöpörssin ykkönen saldolla 3+9. Se on ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaavalle rouhijalle hyvä saldo.

– Hän tekee töitä todella kovasti. Hän ei häviä taisteluita ja luulen, että se on auttanut häntä pärjäämään täällä, Evason näkee.