Carolina Hurricanesin Tuomo Ruutu istahti Leijonat.comin piinapenkkiin.

Mitkä olivat fiiliksesi, kun sait tiedon valinnasta Sotshiin?

Se oli upea fiilis, silla olympialaiset olivat yksi kauden isoista tavoitteestani. Se on iso asia, varsinkin kun olympialaiset ovat joka neljäs vuosi. Suomen edustaminen on aina hienoa, mutta olympialaiset tekee siitä vieläkin hienomman.

Olit myös Vancouverin olympialaisissa. Minkälainen oli Vancouverin kokemus sinulle?

Se oli tosi upea kokemus ja olen sanonut joillekin, että kisat eivät olisi voineet olla täydellisemmät kuin siinä tapauksessa, että olisimme voittaneet kultaa.

Kelit olivat uskomattoman hienot. Lämpötilat taisivat olla +15 ympärillä ja aurinko paistoi koko ajan, mikä on Vancouverissa poikkeavaa. Kaikki oli hoidettu viimeisen päälle. Lisäksi jääkiekko on niin iso asia Kanadassa, että sen takia oli tosi upeat kisat.

Kuinka paljon tiedät Sotshin olosuhteista?

Aika vähän suoraan sanottuna. Olen netistä katsellut jotain dokumentteja Sotshiin liittyen, mutten tiedä muuta kuin, että areenoiden pitäisi olla ihan hyvät. Kun juttelin maajoukkueen huoltajan kanssa, niin hän kertoi, että EHT:n Sotshin turnauksessa kopit ja areenat olivat ihan hienoja.

Minkälaisena pidät teidän alkulohkoa Sotshissa?

Ensimmäiset pelit Itävaltaa ja Norjaa vastaan ovat täysin voitettavissa. Mutta mitä heitä vastaan on pelattu MM-kisoissa, niin sieltä löytyy taitoa ja lisäksi sieltäkin löytyy muutamia NHL-pelaajia, joten ei ne mitään läpihuutopelejä ole.

Kolmannessa pelissä tuleekin vastaan Kanada ja kun katsoo sitä nimilistaa, niin siinä on haastetta ihan jokaiselle riittämiin.

Millaisena koet Suomen mahdollisuuden lohkovoittoon?

Kyllä näen että, siihen on mahdollisuudet, mutta silloin on pelien loksahdettava kohdalleen alusta alkaen.

Vancouverissa Suomi onnistui välttämään välikarsinnan. Kuinka tärkeänä näet Suomen menestykselle välikarsinnan välttämisen ja yhden kuolemanottelun vähemmän pelaamista?

Tietysti siihen pyritään, että alkulohkossa pelataan niin hyvin, jotta se vältetään. Mutta ei turnaus siihen tietenkään kaadu, jos kuolemanotteluita tulee yksi lisää, koska siinä vaiheessa on jokainen peli voitettava, jotta sitä kirkkainta voidaan hakea.

Suomen joukkueessa on yhdeksän pelaajaa Euroopasta. Kuinka paljon näet siitä olevan Suomelle hyötyä, kun nämä kaverit ovat pelanneet yhdessä EHT-pelejä pitkin kautta? Ja etenkin parissa ensimmäisessä pelissä, kun heillä ei ole edessä isoon aikaeroon tottumista?

Toi aikaero on hyvä pointti ja toivottavasti siitä on hyötyä. Uskon kuitenkin, kun joukkuetta on valittu, niin sinne on valittu valmennusjohdon mielestä parhaat tai enemmänkin paras joukkue.

Onko isosta kaukalosta hyötyä?

Ylipäänsä uskon ja toivon, että pystymme käyttämään eurooppalaisena jenginä hyödyksi sitä, että olemme kuitenkin kaikki aloittaneet ja pelanneet alku-uramme isossa kaukalossa. Toivottavasti pystymme hyödyntämään sitä sen mukaisesti ainakin pohjoisamerikkalaista jengiä vastaan.

Onko Suomella muuta tavoitetta kuin olympiakulta Sotshissa?

Kyllä mä sen näkisin, että sitä yritetään. Oli kyseessä NHL, MM-kisat tai olympialaiset niin olen aina lähtenyt pelaamaan sillä mentaliteetilla, että voittamaan mennään. En osaa muuta tavoitetta sanoa. Siihen pyritään. Tässä on jo tullut hopeata ja pronssia, niin miksei sitä unelmaa lähtisi jahtaamaan!