Jääkiekon ensimmäistä MM-kultaa Suomelle vuonna 1995 voittamassa ollut ja turnauksen finaalissa hattutempun Ruotsin verkkoon ikimuistoisesti tehnyt Ville Peltonen, 40, on palannut kuin ihmeen kaupalla kotimaisen kiekon huipulle.

Peltonen kirjautti kolme syöttöpistettä tiistaina, kun HIFK kaatoi Ilveksen vieraissa 5-1-lukemin. Pisteiden ansiosta Peltonen nousi koko Liigan pistepörssin jaetulle kärkisijalle. Hän on 39 otteluun tehnyt 37 (10+17) tehopistettä.

Peltosen koko ura oli jo vaakalaudalla surullisen kuuluisan aivotärähdyksen jälkeen. Ammattimaisena harjoittelijana tunnettu mies palasi huipulle ja on ollut ilmiliekeissä nostamassa koko joukkueensa tekemistä parillakin asteella Liigassa.

HIFK-luotsi Raimo Summanen hehkuttaa kapteeniaan estottomasti.

– En ole nähnyt yhdenkään urheilijan, yhdenkään jääkiekkoilijan nousevan sellaisesta paikasta tälle tasolle. Se kertoo siitä, että Ville on spesiaali pelaaja, nimenomaan henkisellä puolella, Summanen kommentoi HIFK:n kotisivuilla.

HIFK:n valmennustiimiin kuuluva Janne Hänninen komppaa vastuuvalmentajaa.

– Kyllä se on kovaa työtä ollut, tosi hienoa nähdä miten paljon Ville on mennyt eteenpäin kesästä, kun ensimmäisen kerran nähtiin ja missä Ville on nyt. On kyllä tosi hieno tarina, Hänninen sanoo.

Peltosen nykyvireen jatkuessa playoff-kevääseen, mies voi olla jopa kandidaattina kevään Leijonien MM-ryhmään.