Konkarihyökkääjä Teemu Selänne arvelee, että iso kaukalo ja tiivistahtinen otteluohjelma petaavat yllätyksiä Sotshin olympiakisoissa.

Monet ennakkosuosikit nojaavat vahvasti Pohjois-Amerikassa pelaaviin kiekkoilijoihin. Selänne muistuttaa, ettei nimi selässä takaa tulosta.

– Siellä on iso jääala ja kisat kestävät vain kymmenen päivää. Se, joka löytää oikeat työkalut ja on kuuma oikeaan aikaan, tulee menestymään. Odotan, että siellä tapahtuu joitakin yllätyksiä, Selänne ennakoi Winnipeg Free Pressin haastattelussa.

Leijonat ei kuulu kisojen suurimpiin suosikeihin. Samalla on hyvä muistaa, että Suomi on menestynyt olympiakaukalossa viimeisissä kisoissa todella hyvin.

– Meillä on hyvä joukkue. Emme ole koskaan suosikkeja isoissa turnauksissa. Toisaalta jos joku joukkue ottaa meidät kevyesti, he tulevat olemaan pulassa. Hyvänä päivänä voimme voittaa kenet tahansa, Selänne sanoo.

Uransa kuudensiin olympialaisiin valmistautuva Selänne odottaa kisoja jo kovasti.

– Siitä tulee ainutlaatuista. Aiomme nauttia siitä ja ilmeisesti siitä tulee pitkä reissu myös meille, mutta se on sen arvoista, Selänne maistelee.