Phoenix Coyotesin suomalaistähti Lauri Korpikoski lähtee innolla uransa ensimmäisiin olympiakisoihin. Leijonat.com tapasi Korpikosken sunnuntaina Vancouverissa. Korpikoski uskoo, että Venäjällä turvallisuuteen on kisojen aikana panostettu tarpeeksi.

– Eihän niitä lehtijuttuja sieltä kiva ole lukea. Mutta on siinä sekin, että kuka vaan voi uhkailla ja pääsee sitten lehteen. Luotan kyllä, että olympialaisissa turvallisuusasiat ovat tarvittavassa kuosissa. Kyllähän se mietityttää, ja kuten sanottu, ei niitä juttuja mielellään lue, Korpikoski pyöritteli Leijonat.com-sivustolle.

Yleisellä tasolla olympiadebytantti on mielissään lähdössä edustamaan Suomea.

– Hienoa, että pääsi mukaan. Varmasti on ainutlaatuinen kokemus tulossa, ja mielenkiinnolla sitä odotan. Onhan se tietenkin tiukka setti, kun mennään sinne, aletaan heti pelaamaan ja sit saman tien takaisin. Mutta hieno päästä kokemaan olympialaiset, turkulainen intoili.

Pelillisesti Korpikoski uskoo Suomen edun olevan ison kaukalon pelaamisessa. TPS-kasvatti muistuttaakin, että olympialaisissa peli on NHL:ää hitaampaa juuri kaukalon koosta johtuen.

– Peli tulee olemaan hitaampaa siellä. Kärsivällinen pitää olla ja tiiviinä viisikkona pelata. Ei siellä voi pelata NHL-tyyppisellä karvauksella. Sen huomasi itsekin MM-kisoissa. Mahdollisuuksia pitää malttaa odottaa ja hyökkäysalueella käyttää tila hyödykseen, Korpikoski näkee.

Korpikosken linjauksessa piilee juuri suomalaisten sauma etenkin pohjoisamerikkalaisia vastaan. Jos NHL-pelaajat lähtevät karvaamaan liian aggressiivisesti, saavat isoon kaukaloon kasvaneet eurooppalaiset edun.

– Onhan sitä joissain turnauksissa nähtykin, että heillä ei ole maltti riittänyt. Välillä niillä on vaikeuksia tämän kanssa. Meillä ehkä oikea pelitapa on takaraivossa helpommin.

– Mutta varmasti pohjoisamerikkalaiset ovat kesällä näitä käyneet leireillä läpi. Ei siitä ehkä isoa etu ole, mutta ei haittaa meille ainakaan, turkulainen pyöritteli.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala