Aleksander Barkovilla on uransa vahvin kausi takana. 20-vuotias sentteri loisti ensin NHL:ssä Florida Panthersin paidassa johdattamalla Tshekki-veteraani Jaromir Jagrin rinnalla joukkueen runkosarjassa itäisen konferenssin kolmannelle sijalle tehoilla 28+31=59.

Pelien päätyttyä pudotuspeleissä lyhyeen, Barkov voitti Leijonissa Venäjällä MM-hopeaa. Panthers karsiutui heti ensimmäisellä kierroksella New York Islandersia vastaan.

– Pelattiin tosi hyvin ja voitettiin divisioona. Ei vain sitten pudotuspeleissä voitettu niitä pelejä, vaikka paikkoja oli. Vastustaja ehkä oli vähän kokeneempi. Paikkoja oli joka pelissä ja ammuttiin melkein tuplasti enemmän kuin vastustaja, Barkov totesi Leijonat.comille.

Legendalta oppia

Barkov on päässyt jo kaksi kautta pelaamaan lapsuuden sankarinsa Jagrin tutkaparina. 44-vuotiaan teräsvaarin saavuttua kaudella 2014-15 Panthersiin, suomalainen ei ollut uskoa mahdollisuutta todeksi. Jagr jatkaa ainakin vielä vuoden uraansa.

– Hän on ollut jo pienestä yksi lempipelaajistani. En olisi ikinä unelmoinut, että pystyisin hänen kanssaan pelaamaan samassa joukkueessa. Aika ihailtavaa katseltavaa, kuinka Jagr 44-vuotiaana vielä pärjää tuossa liigassa. Eikä pelkästään pärjää, vaan on myös yksi parhaista pelaajista. Olen oppinut paljon häneltä. Ensi kausi vielä aikaa oppia enemmän, Barkov hehkutti.

Kahden kauden aikana Barkov on ehtinyt ammentaa Jagrilta hyvinkin paljon oppia. Erityisesti Leijona-hyökkääjä on saanut apua harjoitteluun.

– Varmaan eniten olen saanut apua treenaamiseen. Hän treenaa yleensä jään ulkopuolella. En tiedä kuinka moni 44-vuotias rakastaa lajia näin paljon, että jaksaa pysyä tasollaan ja pystyy huolehtimaan itsestään. Se on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen.