Leijonien kärkisentteri Aleksander Barkovin NHL-seura Florida Panthers on kurottautumassa vuosi vuodelta kohti sarjan kärkeä. Jo viime vuonna Panthers voitti oman divisioonansa.

Floridan joukkueen rakennuksen avainroolissa on ollut nuorien runkopelaajien kiinnittäminen. Pitkät jatkosopimukset saaneet hyökkääjät Jonathan Huberdeau, Nick Bjugstad, Reilly Smith ja Vincent Trocheck sekä puolustaja Aaron Ekblad ovat kaikki alle 25-vuotiaita tai nuorempia.

Myös Barkov kuuluu pitkällä sopimuksella kiinnitettyihin pelaajiin.

– On hyvä, että joukkueella on iso runko. Meidät on kiinnitetty nuorina vuosiksi seuraan. Pidämme toistemme seurasta sekä pukukopissa että jäällä. Uskon, että meillä on hyvä tulevaisuus, Barkov hehkutti NHL.comille.

Barkov on tällä hetkellä Suomen maajoukkueen mukana valmistautumassa tulevaan World Cupiin. Suomalaiselta kehut sai myös Panthersin omistaja Vincent Viola.

– Meillä on todella hyvät omistajat. He ovat viimeisen kolmen vuoden aikana tehneet kaiken oikein, kuten loistavan markkinoinnin. Tottakai auttaa, kun omistajat haluavat voittaa ja tehdä kaikkensa meidän hyväksi.