Ruotsi oli Leijonia etevämpi joukkueiden toisessa World Cup -esiottelussa Göteborgissa. Katsojille tarjoiltiin herkkua maalien muodossa, sillä Tre Kronor nappasi voiton loppulukemin 6-3.

Molemmat joukkueet olivat liikkeellä huomattavasti terävämmillä jaloilla kuin torstaina Helsingissä pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa.

Leijonien ensimmäinen erä oli rikkonainen. Avauskympin aikana jäähypenkkiä kuluttivat vuoron perään Valtteri Filppula, Erik Haula ja Rasmus Ristolainen. Yhden miehen alivoimalla Leijonat taisteli miehekkäästi, mutta kahden miehen ylivoima oli liikaa. Ruotsin tähtihyökkääjä Loui Eriksson ohjasi kiekon maalin edestä yhdellä kosketuksella ohi Tuukka Raskin ajassa 8:56. Syötön maaliin tarjoili Henrik Sedin.

Sama mies kuritti Leijonia toistamiseen ylivoimalla kymmenen minuuttia myöhemmin. Osuma syntyi jälleen suoraan syötöstä, mutta tällä kertaa syötön tarjoili Sedinien veljesparista Daniel.

Leijonat heräsi taistelemaan

Toisessa erässä Leijonat löi kirivaihteen päälle. Sinipaidat pysyivät poissa jäähyaitiosta, ja viisi vastaan viisi pelissä Suomi oli jopa niskan päällä. Tästä huolimatta Tre Kronor pääsi karkaamaan toisen erän puolivälin jälkeen jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Sami Vatanen ohjasi Patric Hörnqvistin syötön epäonnisesti omaan maaliin.

Erän loppupuolella alkoi tapahtua myös toisessa päässä. Ensin vakuuttavia otteitaan jatkanut Rasmus Ristolainen laukoi Leijonille toivoa rannelaukauksellaan, joka livahti ohi Ruotsin maalilla torjuneen Henrik Lundqvistin.

Todellisen pukukoppimaaliin laukoi kaksi sekuntia ennen erän päätössummeria leijonakippari Mikko Koivu. Kapteeni sai upean syötön ketjukaveriltaan Joonas Donskoilta ja täräytti kiekon vastustamattomasti suoraan syötöstä verkon perukoille.

Ruotsi tyrmäsi kolmannessa

Toisen erän kirin ansiosta Leijonat lähti kolmanteen erään ainoastaan yhden maalin takaa-ajoasemasta. Ruotsin Nicklas Bäckström teki kuitenkin Leijonien urakan entistä hankalammaksi iskemällä Ruotsin jälleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 11.54.

Ratkaisevan tuntuisen niitin Leijonien arkkuun iski vastahyökkäyksestä tarkalla rannelaukauksella Patric Hörnqvist kolme minuuttia myöhemmin.

Erik Haula herätti vielä leijonafanien toiveet eloon nopeasti Hörnqvistin maalin jälkeen. Jyrki Jokipakka vapautti vikkelän hyökkääjän läpiajoon, eikä tämä erehtynyt maalipaikassaan.

Ottelun loppuhetkillä Leijonat haki lisäosumia ilman maalivahtia, jolloin loppulukemat 6-3:een pääsi iskemään Ruotsin Filip Forsberg.