World Cup alkaa olla käsillä. Vielä pelataan viimeisiä harjoitusotteluita ennen varsinaisen turnauksen alkamista.

Mitä on toistaiseksi opittu?

Ensinnäkin se, että monelle pelaajalle nämä ottelut ovat olleet ensimmäisiä muutamaan kuukauteen. Sikäli on ihan ymmärrettävää, että otteissa on vähän ruosteisuutta. Toisaalta silläkin saralla valmiustaso on ollut yllättävän korkealla.

Toiseksi on opittu, että World Cupissa mikään joukkue ei välttämättä jää täysin jalkoihin. Materiaalierot ovat valtavat esimerkiksi Kanadan ja Tšekin välillä. Siitä huolimatta yllätyksiä on jo harjoitusjäillä nähty. Suomi voitti Ruotsin, Tšekki Venäjän ja USA Kanadan. Tuloksellisesti selkeästi heikoin on toistaiseksi ollut Euroopan yhdistelmäjoukkue, joka päästi kahdessa ottelussa Pohjois-Amerikan nuorisoa vastaan yhteensä 11 maalia.

Hampaat irvessä

Ehkä merkittävin opetus on ollut se, että tälle turnaukselle on ainakin pelaajien keskuudessa tilausta. Sen verran vakavalla otteella on menty. Suomen ja Ruotsin väliset ottelut sujuivat vielä aika leppoisassa hyvä veli -hengessä. Toista oli, kun USA ja Kanada ottivat yhteen.

Sana harjoituspeli kuulosti vähän väärältä termiltä, kun Ryan Kesler täräytti Shea Weberin päin laitaa. Sen jälkeen Weber pudotti hanskat ja alkoi mukiloida Kesleriä.

Marc Dumont

@MarcPDumont
Weber and Kesler won't be having tea together any time soon.

Kanadan Sidney Crosby ei pelannut lainkaan toisessa kohtaamisessa. Loukkaantumisesta ei ollut kyse, joten haluttiinko Crosbya vain suojella? Nyt siis edelleen puhutaan ”harjoitusottelusta”.

Myös Tšekin ja Venäjän kohtaaminen aiheutti porua. Tšekin Milan Michalek potkaisi kaatuessaan Venäjän maalivahti Semjon Varlamovia. Se luonnollisesti aiheutti kahakan, joka päättyi nyrkkitalkoisiin.

World Cup siis alkaa vasta 17. syyskuuta. Pelaajat ovat kuin sonneja, jotka karsinoissaan kuopivat ja odottavat, että portti aukeaa. Tällaisella latauksella ylilyöntejä voi tulla, mikä aina on ikävää. Mutta se lienee jo varmistettu, että World Cupissa ei läpsytellä. Siellä mennään tosissaan.