Saku Koivu keskellä, Jere Lehtinen ja Teemu Selänne laidoilla. Kun tämä kolmikko iskettiin jäälle, tiedettiin, että vastapuolella nousi kylmä hiki – niin monta kertaa. Ja seuraava suomalainen superketju saattaa olla syntymässä.

Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelatussa World Cupin esiottelussa saatiin ensimakua tulevasta. Aleksander Barkov, 21, laidoillaan Sebastian Aho, 19, ja Patrik Laine, 18, pelasivat USA-pelissä ensimmäistä kertaa yhdessä, mutta tuskin viimeistä kertaa.

Kolmikon yhteispeli nimittäin toimi – vaikkakin vasta tällä otannalla, mutta toisaalta tällä valmistautumisella. Ei mennyt kauan, kun Twitteriin ilmestyi uusi tägi #BaHoLaine. Tuskin tarvitsee kertoa, että viestit ovat olleet pääosin hehkutusta – ja syystä.

Ahon peliäly on jotain poikkeuksellista.

Yllättävintä kolmikon pelissä oli kenties Ahon näinkin vahva sisääntulo. Aholla tunnetusti kulkee yhdessä Laineen kanssa, ja tuon koitoksen perusteella myös Barkovin kanssa. Ahon tapauksessa on totuttu siihen, että hän tekee pelikavereistaan vielä piirun verran parempia. Mutta ei kai nyt kukaan uskonut, että tässä seurassa ja tällä tasolla.

Mutta kyllä.

Jos olisi pitänyt nostaa käsi aina Ahon virheen merkiksi, olisivat kädet nousseet korkeintaan tuulettaessa – niin vahvasti nuorukainen taas luki peliä.

Tuntuu kuin Aho sopeutuisi ketjuun kuin ketjuun, tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vaikka puhumme vasta nuorukaisesta, Ahon peliäly on jo jotain poikkeuksellista. Ahon ohella myös Laine pelasi USA-matsissa erinomaisesti. Laine luotti erityisosaamiseensa, ja se osaaminen heijasteli myös tulostaululle.

Kun USA-ottelu päättyi, tuntui, että tässä se on, tällä ykkösnyrkillä mennään eteenpäin. Ja tiedä vaikka #BaHoLaine olisi monta turnausta eteenpäin yhdessä. Jotain maagista tässä ketjussa oli.

Mutta niinhän se on, hyvissä tarinoissa on jotain selittämätöntä magiaa alusta asti.