Florida Panthersin Jussi Jokinen edustaa Suomen verrattain nuoressa World Cup -joukkueessa kokeneempaa pelaajistoa. Hän aloitti NHL-uransa jo kaudella 2005-2006 Dallas Starsissa.

Tuolloin joukkueessa pelasi myös Jokista kymmenen vuotta vanhempi Jere Lehtinen. Nykyään Leijonien general managerina toimiva Lehtinen oli Jokisen silmissä erityinen pelaaja.

– Minä todella kunnioitin häntä. Hän oli yksi esikuvistani. Hänen pelitapansa ja kykynsä olla vahva sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan – pelkästään häntä katselemalla oppi paljon, Jokinen kertoo NHL:n pelaajayhdistyksen (NHLPA) haastattelussa.

Myös Lehtisellä on lämpimiä muistoja Jokisesta.

– Hän oli valmis pelaamaan NHL:ssä heti ensimmäisestä vuodesta alkaen. Hän halusi ottaa paikkansa ja pitää sen. Sellainen hän on, Lehtinen sanoo NHLPA:lle.

Leijonilla on World Cup -turnauksen toiseksi nuorin joukkue, minkä vuoksi kokeneempien pelaajien esimerkki korostuu entisestään. Lehtinen tietääkin Jokisen arvon joukkueelle.

– Hän tuo johtajuutta ja kokemusta paljon kokemusta. Hänet voi laittaa mihin tahansa tilanteeseen, ylivoimalle tai tappamaan jäähyjä.