Suomen World Cup -joukkueessa varamiehen rooliin ajautunut Teuvo Teräväinen kommentoi Yahoo! Sportsille seurasiirtoaan Chicago Blackhawksista Carolina Hurricanesiin.

Ketjuhierarkiassa alempiin hyökkäysvitjoihin Chicagossa jämähtänyt Teräväinen ei ole pettynyt maisemanvaihtoon. Murtautuminen kahteen ensimmäiseen ketjuun joukkueessa, jossa pelaavat Patrick Kane, Jonathan Toews, Marian Hossa ja Artemin Panarin, on aikamoinen vuori kiivettäväksi kelle tahansa.

– Yllätyin tietenkin [siirrosta]. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu, mutta tämä on varmasti hyvä juttu minulle. Joukkueessa [Carolina] on paljon nuoria pelaajia, ja saan varmasti uuden mahdollisuuden, Teräväinen avaa tuntojaan.

– Chicagossa jääaika ja yv-minuutit menevät aina tietyille kavereille, joten siellä ajautuu helposti kolmosketjun rooliin. Carolinassa uskon saavani valtavan mahdollisuuden, joten olen erittäin innoissani.

Pienestä roolistaan huolimatta Teräväisen käyrän Blackhawksissa voi nähdä nousujohteisena. Viime kaudella taitava ja hyvin peliä lukeva hyökkääjä juoni 78 ottelussa tehopisteet 13+22=35, mikä ei ole lainkaan huonosti kolmosvitjan miehelle. Leijonien World Cup -joukkueen kapteeni Mikko Koivu uskoo vakaasti Teräväisen kykyihin.

– Tullessaan liigaan [NHL] hän osoitti kaikille kiekonkäsittelytaitonsa ja jääkiekkovaistonsa. Vuosien saatossa hän on tullut vahvemmaksi ja pyrkii haastamaan enemmän ja pääsemään pelin sisälle. Iän ja otteluiden myötä näin luonnollisesti tapahtuukin, Koivu summaa maajoukkuetoverinsa kehityskulkua Yahoo! Sportsille.

Teräväisen haastattelun voi kokonaisuudessaan lukea täältä.