NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi NHL.comille olevansa erittäin tyytyväinen World Cupin avaukseen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Kolmen pelipäivän jälkeen on nähty jo useita yllätyksiä. Turnaukseen häntäpäähän povailtu Team Europe voitti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan USA:n ja Tšekin, Ruotsi kukisti Venäjän ilman ykkösvahtiaan Henrik Lundqvistia ja Team North America antoi Suomelle perinpohjaisen oppitunnin jääkiekossa. Bettman pitää yllätyksiä positiivisina asioina.

– Ihmiset katsovat urheilua nimenomaan draaman takia. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Jokaista ennakko-odotuksien mukaista tulosta kohti on monta peliä, jotka menevät vastoin odotuksia, Bettman hehkutti.

NHL-pomo pitää toisaalta World Cupia myös erinomaisena valmistautumisena kiekkokauteen.

– Tämä on mahtava tapa pohjustaa NHL-kauden odotuksia ja jännitystä. Turnaukseen osallistuu noin 169 pelaajaa, jotka palaavat seurajoukkueisiinsa huippukunnossa. Se enteilee hyvää ensi kautta silmällä pitäen.

World Cup loppuu viimeistään 1.10., jolloin pelataan finaalisarjan mahdollinen kolmas ottelu. NHL-kausi alkaa 12.10., joten World Cup -pelaajille jää hetken hengähdystauko ennen varsinaista kiekkokauden alkua.