Sportsnet kirjoittaa Suomen ”kultaisesta sukupolvesta”, jonka johtotähtinä ovat ykköskierroksen varaukset Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi.

Puljujärvi ja Juolevi ovat antaneet näyttöjä nuorten lupausten turnauksessa, ja Laine on puolestaan edustanut Leijonia World Cupissa. Superkolmikon otteet ovat valaneet uskoa suomalaisen jääkiekon tulevaisuuteen.

– Hieno juttu. Toivottavasti nuoret suomalaiset pelaajat katsovat meitä ja näkevät, että tänne on mahdollista päästä. Suomen kaltaisen pienen maan kannalta tämä on mahtavaa, Juolevi kommentoi suomalaisten kiekkolahjakkuuksien viime vuosien esiinmarssia.

Puljujärvi on väläytellyt nuorten lupausten leirillä vaarallisuuttaan hyökkäyspäässä, mutta hänen puolustuspään sijoittumisensa on sekin aivan huippuluokkaa – varsinkin nuoreen ikään suhteutettuna.

– Olen mielestäni hyvä pelaamaan molempiin suuntiin. Teen paljon hommia [kaukalossa], Pulju avasi Sportsnetille.

Sivusto huomauttaa, että Suomi saa lähitulevaisuudessa kasaan kovan kiekkojengin. Esimerkiksi kolmikkoa muutaman vuoden vanhempi Aleksander Barkov ottaa vielä huimia kehitysaskelia urallaan.