Jääkiekon World Cup on turnaus, jossa ovat mukana maailman parhaat pelaajat. Turnausta arvostetaan heidän keskuudessaan, joten he antavat kaukalossa kaikkensa oman joukkueensa menestyksen eteen.

Se johtaa ymmärrettävästi toisinaan myös loukkaantumisiin. Pelaajat saattavat olla sivussa viikoista kuukausiin, mikä tarkoittaa sitä, etteivät he pysty olemaan joukkueensa apuna tulevan NHL-kauden alussa.

Taalaliigan joukkueissa ei ollakaan kovin innostuneita World Cup -pelien seuraamisesta.

– Jos on pelin fani, niin tykkää nähdä jännitystä, ja peli on kaunista katsottavaa. Mutta mitä hyötyä tästä on NHL-joukkueen näkökulmasta? Ei mitään, sanoo ESPN:n haastattelema nimettömänä pysyttelevä NHL-joukkueen general manager.

ESPN:n mukaan monet general managerit olivat tyrmistyneet jo siitä, kuinka fyysistä peli oli Yhdysvaltojen ja Kanadan välisessä World Cup -esiottelussa. Turnauksen aikana kotiin on joutunut lähtemään muun muassa Florida Panthersin Aaron Ekblad, joka loukkaantui Leo Komarovin taklauksesta.

– Jos katsot näiden turnausten historiaa, yksi joukkue loukkaantuu merkittävästi. Pidätät hengitystäsi ja toivot, ettei se ole omasi, toteaa ESPN:n haastattema general manager.