Team North American turnausurakka World Cupissa on ohi, mutta joukkue ehti lyhyestä taipaleestaan huolimatta voittaa monien kiekkofanien sydämen puolelleen vauhdikkaalla pelillään.

Pohjois-Amerikan nuorukaiset toivat turnaukseen aimo annoksen raikkautta ja ennakkoluulottomuutta. Joukkue ei säästellyt itseään lainkaan vaan löi kaasun pohjaan heti, kun kiekko tippui jäähän. Erityisen mieleenpainuva oli Ruotsia vastaan käydyn kamppailun alku. Ensimmäiseen reiluun kolmeen minuuttiin pohjois-amerikkalaiset iskivät kaksi maalia, tuhlasivat yhden rangaistuslaukauksen ja hankkivat vielä ylivoiman. Joukkue laittoi Ruotsin sellaiseen karuselliin, että heikompaa hirvitti.

Ruotsin puolustus oli helisemässä liukkaiden hyökkääjien kanssa läpi ottelun. Niin vain Tre Kronor kuitenkin onnistui selviytymään alkushokista, nousi tasoihin ja hankki lopulta välieräpaikan turvanneen pisteen. Juuri tämä osoittautui Team North American akilleen kantapääksi: joukkue ei pystynyt pitämään hurjaa vauhtia yllä 60 minuutin ajan. Jälkikäteen voi todeta, että yksi huono erä – tai oikeastaan seitsemän minuutin pätkä – Venäjää vastaan tiputti Young Gunsin jatkosta.

Team North America noudatti valitsemaansa pelityyliä jokaisessa ottelussa. Kaikki laitettiin likoon heti ja lopussa katsottiin tulostaululle. Valmentaja Todd McLellanin mukaan mitään ei jäänyt hampaankoloon, vaikka jatkopaikka oli todella lähellä.

– Pelasimme [koko ajan] voitosta. Sanavarastoomme eivät kuuluneet sanat turvallinen tai varovainen, McLellan toteaa turnauksen virallisella kisasivulla.

Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueen jääminen alkulohkoon on siinäkin mielessä harmittavaa, että joukkue ei päässyt testauttamaan itseään Kanadaa vastaan. Nuoren vauhtikoneen ja maailman kovimpien kiekkonikkareiden kohtaaminen olisi ollut etukäteen turnauksen mielenkiintoisin ottelu.