Leijonat kärsi tappion myös World Cupin viimeisessä ottelussaan, kun Venäjä oli parempi lukemin 3-0.

Leijonat pelasi ottelun alun loistavasti, mutta maalinteko oli edelleen äärimmäisen tuskaista. Suomi onnistui turnauksessa viimeistelemään vain yhden täysosuman. Venäläiset väläyttelivät yksilötaitojaan ja tekivät voittoon tarvittavat osumat. Voiton myötä Venäjä eteni välieriin Ruotsin, Kanadan ja Team Europen seuraksi.

Turnauksessa ihastuttanut Team North America tippui jatkosta.

Ottelun avauserä oli maaliton. Leijonat pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti ylivoimalla, joiden aikana kiekko oli lähellä löytää tiensä Venäjän maaliin. Patrik Laineen ja Sami Vatasen yhteispeli ei kuitenkaan toiminut koko turnauksessa halutulla tavalla, eikä Leijonat onnistunut käyttämään ylivoiman ykkösasettaan, Laineen laukausta, hyödykseen.

Venäjä karkasi toisessa

Toisessa erässä Venäjä karkasi Leijonilta. Ensin Aleksandr Ovetškin tarjoili näyttävästi tyhjän maalin Vladimir Tarasenkolle, joka ei tästä erehtynyt. Vain hetkeä myöhemmin Ivan Telegin käytti Leijonien puolustuksen hölmöilyt hyödykseen ja vei Venäjän jo kahden maalin karkumatkalle.

Leijonien tehottomuus jatkui myös kolmannessa erässä, jossa Suomella oli jälleen maalipaikkoja avausosuman tekemiseen. Venäläistähdistä sen sijaan onnistui tällä kertaa Jevgeni Malkin, jonka tarkka ja tulinen rannelaukaus vaarattoman näköisestä paikasta upposi Tuukka Raskin selän taakse.

Loppua kohden Leijonien otteista alkoi paistaa tuska, eikä Venäjällä ollut vaikeuksia säilyttää johtoasemaansa ottelun loppuun saakka.