Tuomo Ruutu, 33, yrittää saada uutta nostetta uralleen osallistumalla Vancouver Canucksin try-out-leirille tavoitteenaan pelipaikka joukkueessa.

Ruudun viime kausi New Jersey Devilsissä oli katastrofaalinen: 33 pelissä suomalaislaituri onnistui saamaan tililleen yhden ainoan syöttöpisteen. Alamäki sai alkunsa kauden kolmannesta pelistä, jossa vuoden 2011 MM-kultamitalisti mursi jalkateränsä.

– Ei ollut paras mahdollinen tapa aloittaa kausi. Luistelin laukausta virittämässä ollutta kaveria kohti ja jalkani oli ilmassa. Kiekko osui ikävään paikkaan, Ruutu muisteli vancouverilaiselle The Province -lehdelle viime syksyä.

– Silti minun olisi pitänyt pystyä parempaan. Jotenkin vain kadotin identiteettini. Kyse ei ollut vain yhdestä asiasta, vaan se oli enemmän kokonaisvaltaista. Kun pelaan tunteella ja pääsen pelin sisään, niin kiekollinenkin peli sujuu paremmin.

Suomalaishyökkääjä vaikuttaa motivoituneelta, vaikka kokeneelle, yli 700 NHL-ottelun veteraanille try-out ei liene ykkösvaihtoehto pelipaikan lunastamiseksi.

– Tämä on hieno mahdollisuus. Puhuin myös veljeni [Jarkko Ruutu] kanssa, ja täällä on hieno organisaatio. Siksi tulin tänne ja haluan saada paikan joukkueesta.