World Cup on ollut lentävä lähtö uuteen kiekkokauteen. Turnaus on ollut pelaajille erinomainen tapa valmistautua kauteen, mutta myös lätkäfanit ympäri maailmaa ovat tänä syksynä aktivoituneet hieman tavallista aiemmin.

Turnauksen finaalisarja käynnistyy ensi yönä, mutta The Hockey News ennakoi jo tulevia World Cupeja. Kiekkoraamattu tarjoaa neljä ideaa, joilla maailman huippujen kohtaamisesta saadaan entistäkin mielenkiintoisempi tapahtuma vuonna 2020

THN ehdottaa, että turnauksen pudotuspelit alkaisivat välierien sijasta puolivälierillä. Ehdotus saa pontta Team North American harmittavasta putoamisesta: ehkä turnauksen viihdyttävintä kiekkoa pelannut joukkue putosi jatkosta, vaikka se voitti kaksi ottelua kolmesta. Kahdeksan joukkueen turnauksessa lohkovoittajat voisivat edetä suoraan välieriin, jonne lohkokakkoset ja -kolmoset karsisivat puolivälierissä.

World Cupin voisi kuitenkin laajentaa suoraan 12 joukkueen turnaukseksi, jossa osallistujat olisi jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Tässä mallissa kahdeksan parasta etenisi puolivälieriin.

Pohjois-Amerikan nuorten joukkue oli niin positiivinen yllätys, että turnaukseen voisi lisätä toisenkin nuorisojoukkueen: Euroopan alle 24-vuotiaat. Jos tällainen joukkue olisi pelannut tämän syksyn World Cupissa, siihen olisivat kuuluneet Suomesta ainakin Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Rasmus Ristolainen.

Yllättävin ehdotus lienee nykymuotoisen Team Europen poistaminen, sillä joukkue yllätti kaikki etenemällä turnauksen loppuotteluihin saakka. Menestyksestä huolimatta sen pelityyli ei kuitenkaan ole ollut erityisen mieleenpainuva. Jos Euroopan nuorista koottaisiin yhdistelmäjoukkue, nykymuotoiselle Team Europelle ei olisi tarvetta.