Pienellä budjetilla operoiva Winnipeg Jets oli passiivinen kesän siirtomarkkinoilla, mutta toisaalta joukkue hankki varaustilaisuudessa yhden kiekkomaailman kirkkaimmista tulevaisuudenlupauksista, suomalaisen Patrik Laineen.

Kanadalaismedia CBC huomauttaa kuitenkin analyysissaan Laineen olevan teini-iässä vielä ensi vuodenkin syksyllä, joten nuorukaisen harteille ei pidä kasata kohtuuttomia odotuksia. Korkeille odotuksille on silti vahvat perusteet, sillä Laine pelasi erinomaisesti viime kaudella kotimaan Liigassa ja kevään MM-turnauksessa, jossa suomalaispyssy valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Laineen otteet kentällä saattavat antaa viitteitä jopa koko Jets-joukkueen menestyksestä. CBC maalaa kaksi vaihtoehtoista käsikirjoitusta Winnipegin kaudesta: unelmaskenaario ja painajaisskenaario. Jos Laine pystyy muuttamaan ylistysarviot tehopisteiksi jo rookie-kaudellaan ja muut avainpelaajat onnistuvat, Jets on vahvoilla. Mikäli Laine ei kuitenkaan sopeudu pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin ja maalivahtipeli yskii, Winnipegin kaudesta tulee vaikea.