Maalintekijä, pelinrakentaja, agitaattori, poliisi… Jääkiekkoilijat jaetaan vahvuuksiensa ja pelityylinsä perusteella rooleihin, jotka ovat tuttuja kaikille kiekkoa vähänkään seuraaville. Lajiin pintapuolisemmin tutustuneet saattavat sen sijaan miettiä, millaisia pelaajatyyppejä löytyy roolien takaa.

Perinteikäs kiekkomedia The Hockey News listaa verkkosivuillaan viisi vihatuinta joukkuekaverin prototyyppiä.

 

1. Valmentajan poika

Valmentajan poikia on jokaisessa joukkueessa. He ovat jatkuvasti äänessä, ja heidän erityinen suhteensa valmentajan kanssa saa muut voimaan pahoin. Tämän pelaajatyypin nimitys puhuu puolestaan.

 

2. Huutosyöttelijä

Huutosyöttelijä miettii vain ja ainoastaan omia tehopisteitään. Murskatappionkin jälkeen hän kiirehtii tarkistamaan puhelimestaan, että sai syötön joukkueensa ainoaan maaliin. Tällaisilla pelaajilla ei yleensä ole ystäviä.

 

3. Menomies

Tiukan pelirupeamankin jälkeen menomiehen on vain päästävä vielä ulos ja yritettävä päästä saatille. Tämän tyypin edustajat ovat siitä mielenkiintoisia, että he hoitavat asiansa kunnolla, vaikka takana olisi pari valvottua yötä. Yleensä he tykkäävät myös pelata uhkapelejä – ihan mistä tahansa.

 

4. Hämmentäjä

Hämmentäjä herää aamulla leveä hymy kasvoillaan ja alkaa häiritä kaikkia säätämisellään. Kaukalossa hämmentäjä on usein neloskentän rotta, jonka panosta joukkuekaverit arvostavat ainoastaan kentällä.

 

5. Höntyilijä

Höntyilijällä on tapana laittaa aivot narikkaan, olla myöhässä joka paikasta, pukeutua väärin ja unohdella asioita pelimatkoilla. Illanvietoissa höntyilijä vetää perseet olalle ja latelee sopimattomuuksia kaikille.