Vancouverilaisen The Provincen toimittaja Jeff Paterson kritisoi reipas viikko sitten Markus Granlundin pelaamista, kommentoimalla tätä sanaparilla ”näkymätön mies”.

Patersonin mukaan Granlundin veljeksistä nuoremmasta ei ole ollut vastaamaan siihen hintalappuun, jonka Canucks maksoi hänestä. Granlund siirtyi Canucks-paitaan Calgary Flamesista kesken viime kauden, vaihdossa ykköskierroksen varaukseen Hunter Shinkarukiin.

Yhtenä pääpointeistaan Paterson käytti leijonahyökkääjän osalta sitä, että pelaajien tyhjentäessä viime kauden jälkeen varusteitaan pukukopista, yksikään media ei halunnut Granlundia kauden päätöshaastatteluun.

”Jättimäinen harjoitusleiri”

23-vuotias suomalainen tietää itsekin, että Vancouverissa vietetty loppukausi ei mennyt niin kuin Strömsössä ja hänen on aika näyttää paras osaamisensa.

– Tämä harjoitusleiri on minulle jättimäinen. Minun on kyettävä osoittamaan, että osaan pelata. Ja tiedän, että osaan pelata, mutta minun on vain painettava hommia entistä enemmän.

– Aloitin täällä mielestäni hyvin, mutta sitten loukkaannuin ja sen jälkeen meillä ei ollut enää juurikaan otteluja jäljellä.

Harjoitusleirillä Granlund onkin vastannut Patersonin ja koko Vancouverin huutoon. Toissa yönä hän pelasi laiturin tontilla ja iski heti maalin, joka oli kokonaisuudessaan harjoitusleirin toinen.

– Siitä on mennyt tovi, kun viimeksi pelasin laidassa. Mutta pystyn pelaamaan molemmilla paikoilla, joten katsotaan mitä tapahtuu. Minun täytyy totutella laidassa pelaamiseen, mutta pelasin mielestäni hyvin.