Vancouver Canucks nappasi NHL:n kesän varaustilaisuudessa Olli Juolevin viidennellä varausvuorolla, kruunaten huikean suomalaisdraftin, jossa ensimmäisten viiden pelaajan joukossa meni kolme suomalaista.

Kaikki nämä suomalaiset olivat alle 20-vuotiaiden kultamitalisteja vuodenvaihteesta. Toisin sanoen kärkipäässä menivät Juolevin ohella Patrik Laine (toisena) ja Jesse Puljujärvi (neljäntenä).

Siinä, missä Laineen ja Puljujärven odotetaan taistelevan tulevalla NHL-kaudella monien ennakoiden mukaan jopa vuoden tulokkaan tittelistä, lienee Juolevilla edessään passitus juniorisarjoihin.

Näin Juolevin kohdalla uskoo ainakin vancouverilaismedia The Province ja sen toimittaja Ed Willes. Hänen mukaansa Canucks-organisaatiossa eläteltiin toiveita 18-vuotiaan pelurin NHL-läpimurrosta jo tulevalla kaudella, mutta harjoitusleiri on osoittanut, että Juolevi tarvitsee vielä aikaa kypsyä.

Juolevi on pelannut pelaajauransa ensimmäisellä NHL-harjoitusleirillä yhden ottelun, jossa hän myös avasi syöttöpisteellään pistetilin.

Leijonapelurin edustama kanadalaisseura pelaa vielä ennen kauden alkua kaksi harjoitusottelua, joten sen verran suomalaisnuorukaisella on aikaa näyttää osaamisensa ja ansaita NHL-paikka.