Edmonton Oilersin harjoitusleirillä paraikaa viilettävä superlupaus Jesse Puljujärvi tulee luomaan pitkän NHL-uran, ennakoi paikallisjulkaisu Edmonton Journal.

Journalin toimittaja David Staples hehkuttaa etenkin suomalaislaiturin vahvaa luistelutaitoa ja laukausta, mitkä molemmat ovat elinehtoja pisteahneille NHL-pelaajille.

Samalla Staples kuitenkin korostaa, että Puljujärvi tulee viettämään oman aikansa myös AHL:n puolella, tutustuen Pohjois-Amerikan pienemmän kaukalon saloihin.

Tässä kohtaa artikkelin kirjoittanut toimittaja laskeekin 18-vuotiaan suomalaishyökkääjän edelle kovemmasta pelitavasta tunnetut Zack Kassianin ja Tyler Pitlickin.

Paljon risuja

Vaikka julkaisussa kerrotaan Oilersin toimitusjohtajana työskentelevän Peter Chiarellin kunnioittavan pelaajissaan taitoa ylitse kaiken, hän myös haluaa pelaavaan kokoonpanoonsa kokoa ja kilpailukykyä. Tätä perinteikkäälle kanadalaisseuralle tarjoavat Kassian ja Pitlick.

Oilers on vuosien saatossa saanut asiantuntijoilta paljon risuja siitä, että seura on nostanut nuoret lupauksensa liian nopeasti NHL-kokoonpanoon. Puljujärven kohdalla tilanne näyttää kuitenkin olevan muuttumassa.