Kun Winnipeg Jets nousi viime yönä kuilun partaalta voittoon, oli vahvasti takaa-ajossa mukana ollut Patrik Laine välittömästi kansikuvapojan roolissa.

Toisaalta se oli selvää jo siinä vaiheessa, kun hän luisteli ensimmäistä kertaa kaukaloon, pelaajaesittelyiden merkeissä. Laine sai raikuvat suosionosoitukset, samoin kuin myöhemmin ensimmäisessä vaihdossaan.

Suomalaisnuorukaiselta odotetaankin todella paljon ja etenkin Suomessa ne odotukset ovat pilvissä. Asiaan otti kantaa esimerkiksi Iltalehden toimittaja Pekka Jalonen, joka on ollut seuraamassa Laineen tekemistä Winnipegissä.

”Uutta Teemua ei tule koskaan”

Kun Winnipeg Jets varasi Patrik Laineen, alettiin häntä vertailla viimeistään siinä vaiheessa erityisen paljon Teemu Selänteeseen.

– Todella moni ihminen odottaa hänestä seuraavaa Teemu Selännettä, Jalonen kommentoi Winnipeg Sunin mukaan.

Jalonen ei kuitenkaan usko, että kenestäkään voi tulla ”uutta” Selännettä, sillä toisin kuin Teemu, jakaa Laine mielipiteet kahtia.

– Hän on Suomen suosituin henkilö ja hänestä halutaan tietää kaikki mahdollinen. Uutta Teemua ei koskaan tule, sillä kaikki rakastavat häntä, Jalonen hehkuttaa ”Finnish Flashia”.