NHL-debyytissään maalin tehnyt Jesse Puljujärvi pelasi viime yönä toisen ottelunsa taalakaukaloissa, eikä meno ollut tällä kertaa läheskään niin juhlavaa kuin ensimmäisessä kamppailussa.

Puljujärvi nimittäin sai peliaikaa vain 7 minuuttia ja 26 sekuntia – siis koko Oilersin vähiten. Alle kymmenessä minuutissa olivat hänen lisäkseen Anton Lander (9:31) sekä Tyler Pitlick (8:26).

Suomalaislaituri kirjautti Calgary Flamesia vastaan pelatussa ottelussa yhden laukauksen, mutta muutoin hän ei saanut tilastomerkintöjä. Puljujärvi pääsi tahkoamaan ylivoimalla tasan minuutin ajan.

Lähtö AHL:ään lähellä?

Jos meininki pysyy samana vielä seuraavienkin otteluiden aikana, niin kuviot ovat hyvin varmasti seuraavanlaiset: Puljujärvi tullaan lähettämään AHL:ään, sillä Oilersin on aivan turha peluuttaa superlahjakasta hyökkääjäänsä jämäminuuteilla.

AHL:ssä Pulju tulee kuitenkin saamaan suurella todennäköisyydellä paljon peliaikaa, mikä on nuorelle pelaajalle elintärkeä asia. Etenkin kun kyseessä on Euroopan isoista kaukaloista tullut lahjakkuus, joka ei ole vielä tottunut pohjoisamerikkalaiseen kiekkoiluun.