Buffalo Sabres ja Florida Panthers kohtasivat toisensa lauantaina suomalaisjoukkueiden välisessä ottelussa.

Sabresin 3-0 voittoon päättyneessä ottelussa Rasmus Ristolainen keräsi ylivoimalla yhden syöttöpisteen, jolla hän siirtyi NHL:n syöttöpörssin jaetulla kakkossijalle.

Ristolainen oli muutenkin näkyvämpi suomalainen ottelussa, pelaten yli 24 minuuttia ja saalistaen yhden mielenkiintoisen jäähyn.

Ristolaisen maila hajosi laukaisutilanteessa, jolloin hän heitti mailan pois ja esti tilanteessa jäähyn arvoisesti. Jäähyn syyksi kirjattiin kuitenkin ”pelaaminen hajonneella mailalla”.

Panthersin vaisut otteet saivat jatkoa

Sabresia vastaan Aleksander Barkovin edustama Panthers oli koko ottelun vaisu ja samalla Barkov jäi neljännessä peräkkäisessä ottelussa ilman tehopisteitä. Suomalainen NHL-toimittaja Sami Hoffrén tiesi kertoa, että tämä on Barkovin pisin pisteetön putki sitten joulukuun 2014.

Sami Hoffrén

@shoffren
Flegu Florida. Barkov kiikareilla 4 peliä putkeen. Pisin kuiva putki sitten joulukuun 2014. Ei kerro kaikkea. To kentän parhaita. #NHLfi

Panthersin vieraskiertue ei sujunut todellakaan toivotulla tavalla, sillä ennakkosuosikkina Torontoa sekä Buffaloa vastaan lähtenyt joukkue hävisi molemmat ottelunsa. Lisäksi se kärsi vieraskiertueen alkuun 2-3 tappion Olli Määtän edustamalle Pittsburgh Penguinsille.