Patrik Laineen Winnipeg Jets ja Alexander Ovechkinin Washington Capitals kohtaavat ensimmäistä kertaa ensi yönä. Kaksikon vertailu on käynyt viime päivät kuumana.

Nyt myös Capitalsin päävalmentajana toimiva Barry Trotz on avannus sanaisen arkkunsa asiasta. Hän ei kiistä Laineen hyvyyttä, mutta toteaa suomalaisella olevan vielä paljon todisteltavaa ennen kuin häntä voidaan verrata Ovechkiniin.

– Alex saattaa olla hänen sukupolvensa paras maalintekijä toistaiseksi. Mikäli Patrikilla on noita samoja ominaisuuksia, laukauksen osalta, sitten olkoot niin, Trotz pohtii asiaa Winnipeg Sunin Ken Wieben haastattelussa.

– Todisteet tulevat kuitenkin vasta ajan kuluessa.

”Illasta toiseen, vuodesta toiseen”

Trotz muistuttaa, vaikkakaan ei suoranaisesti, että Laineen yhdeksän ottelun mittainen otanta on hyvin lyhyt ajanjakso. Parhaat nimittäin pystyvät hänen mukaansa pitämään tason korkealla jokaisena iltana.

– Loistavat pelaajat pystyvät siihen todella pitkän aikaa illasta toiseen. Ja he onnistuvat parhaita vastaan. Alex kohtaa parhaita pelaajia jokaisena iltana ja silti voittaa parhaan maalintekijän tittelin joka vuosi.

– Lainetta voidaan verrata häneen, mutta mikäli hän haluaa olla yhtä hyvä kuin Alex (tai jopa parempi), täytyy hänen saavuttaa se pitkällä aikavälillä.