Tuukka Raskin arvo Boston Bruinsille sen kuin korostui entisestään, kun hän torjui joukkueelleen voiton vierasottelussa Florida Panthersin.

Viime kausi ei ollut Raskille mikään paras mahdollinen, mutta huolimatta kuluvan kauden loukkaantumisongelmistaan, suomalaisvahti on löytänyt uuden tason peliinsä.

29-vuotias Rask nimittäin ei ole hävinnyt vielä kertaakaan kuluvalla kaudella ja voittoja on tilillä viisi.

Sen lisäksi hän palasi loukkaantumisjaksoltaan nollapelin saattelemana, pidettyään maalinsa puhtaana Detroit Red Wingsiä vastaan ja viime yönä toinen perättäinen nollapeli jäi vain vajaan viiden minuutin päähän Florida Panthersia vastaan. Rask venyi ottelussa kiekon eteen 33 kertaa.

Jälleen todella pienestä kiinni

Rask ehti pitää maalinsa puhtaana, ennen kuin Panthersin Denis Malgin ohitti hänet, yhteensä 131 minuuttia ja 11 sekuntia. Kokonaisuudessaan hän on antautunut kuluvalla kaudella ainoastaan kuusi kertaa ja niistäkin maaleista kolme iskettiin Bruins-vahdin taakse kauden avausottelussa.

Vuoden 2014 Vezina-voittajan torjuntatilastot kertovat nekin omaa huikeaa tarinaansa: Raskin torjuntatilastot ovat kuluvalta kaudelta huikeat 96,08/1.20.