Saku Koivu joutui päihittämään pelaajauransa aikana imusolmukesyövän ja sen jälkeen hän jakoi apuaan kohtalontovereilleen.

Yksi näistä kohtalontovereista oli pikkupoika nimeltä Dennis Gudbranson. Kyllä, Vancouver Canucksissa pelaavan Erik Gudbransonin pikkuveli.

– Herranjumala, hän oli uskomaton. Hän oli niin avoin, kiltti ja antelias rajallisen aikansa suhteen. Sen toivon, jota hän Dennisille välitti, pystyi aistia, Donna-äiti muistelee liikuttuneena Sportsnetin haastattelussa.

– Yksi asia, jonka Saku hänelle sanoi, että älä luovu toivosta ja venytä itsesi äärirajoille. Se pelasti tuolloin pienen pojan päivän, Erik puolestaan muistelee Sakun soittamaa puhelua.

”Kiitos, Saku!”

Erik oli pikkuveljensä sairastuessa itsekin vasta 12-vuotias. Monta vuotta myöhemmin hän pääsi kohtamaan Sakun NHL-kaukaloissa ja samalla kiittämään suomalaislegendaa.

– Sain mahdollisuuden tavata Sakun ensimmäisen kohtaamisemme jälkeen, mikä taisi tapahtua ensimmäisellä kaudellani, jonka pelasin noin kuusi vuotta sen puhelun jälkeen.

– Sanoin hänelle, että ”Hei Saku, kiitos, että soitit pikkuveljelleni muutama vuosi sitten.” Kerroin hänelle, että veljeni oli silloin sairas ja olit hänen lempipelaajansa ja nyt aion savustaa sinut kulmassa, Erik muistelee naureskellen.