Nashville Predators on ollut yksi NHL:n alkukauden suurimmista alisuorittajista ja sen myötä Pekka Rinne on noussut yhä voimakkaammin myrskyn silmään.

TSN:n analyytikkona toimiva Scott Cullen näkeekin vahvasti, ettei Rinne ole enää tähtipelaaja-statuksen omaava maalivahti ja se on näkynyt etenkin kuluvalla kaudella, kun Predators on ollut pelillisesti alakynnessä.

– Pekka Rinne ei enää päästä heitä pälkähästä. Aiemmin, kun hän oli tähtipelaaja, hän pystyi vielä tekemään niin, Cullen pohtii TSN:n radiokanavalle.

– Torjuntaprosentti, joka on luokkaa 91,00, ei enää riitä, kun vastustaja vie laukaisutilastot. Ja hän on ollut tällä tasolla jo 4-5 vuoden ajan.

”Tehtävä jotain maalivahtiosaston suhteen”

Cullen näkeekin, että Nashville Predators on yksi seuroista, jossa koetaan pakolliseksi tehdä joitain toimia maalivahtiosastonsa suhteen. Hän jopa spekuloi Rinteen kauppaamisella, mutta ei näe tätä ratkaisuna.

– Mikäli Pekka Rinne ei pysty kääntämään tilannetta toiseen suuntaan, missä vaiheessa olet valmis myöntämään, että tämä ei enää toimi ja kokeilla jotain muuta.

– Tämä on ongelmallista myös taloudellisesti, sillä Predators maksaa hänelle paljon rahaa ja vielä vuosien ajan.