Aamunsa teksti-tv:n sivulta 235 avaavat ovat saaneet lukea suomalaisittain iloisia kiekkouutisia harva se päivä, mutta maajoukkuerintamalla syksy on ollut synkempi kuin lumeton marraskuu.

MTV on laskenut Leijonien olevan surkeimmassa tappioputkessaan lähes 30 vuoteen. Pelit eivät ole sujuneet näin kehnosti sitten kauden 1988-1989, jolloin Suomi hävisi seitsemän ottelua peräkkäin.

Kiekkosyksy alkoi varovaisen lupaavasti, kun Ruotsi kaatui World Cupin esiottelussa jatkoajalla, mutta sen jälkeen maajoukkueelle on tullut kylmää vettä niskaan oikein urakalla. Ruotsi-voiton jälkeen Leijonat on saanut selkäänsä kuudesti peräkkäin. Erityisen vaikeaa on ollut maalintekorintamalla: kolmessa World Cup -ottelussa ja Karjala-turnauksen avauspelissä verkkoa on päästy heiluttamaan yhteensä vain kaksi kertaa.

Tällaisilla maalimäärillä ei kovista kiekkomaista voittoja oteta, mutta synkkyyteen ei vuodenajasta huolimatta ole syytä vajota. Leijonien seuraava tilaisuus kiillottaa kilpeään tulee lauantaina, jolloin vastaan asettuu Tšekki. Ottelu pelataan Helsingissä, joten Suomella on mainio paikka katkaista kuiva kautensa kotiyleisön edessä.