Leijonien osalta Karjala-turnauksen toinen ottelu, jossa vastassa on Tshekki, ei ole sujunut lainkaan kotiyleisön toivoman käsikirjoituksen mukaisesti.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä 0-0, joskin Tshekki oli joukkueista hieman aktiivisempi ja parempi. Toisessa erässä, huolimatta ottelun avausmaalista ajassa 21:11, Leijonat jäi kuitenkin jalkoihin.

Ensiksi Petr Holik kuittasi ottelun tasoihin vain hieman yli neljä minuuttia Veli-Matti Savinaisen avausmaalin jälkeen ja sitten syntyivät kaksi murhaavaa ylivoimaosumaa.

Ensiksi ajassa 30:30 Adam Polasek pääsi tinttaamaan ylivoimalla kiekon Harri Säterin taakse siniviivalta ja vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin Jan Rutta iski parhaalta sektorilta kiekon niin ikään yläpeltiin.

Molemmissa osumissa siis maalintekijöinä toimivat puolustajat, jotka pääsivät aivan liian vapaasti maalintekopaikkaan. Ensimmäistä jäähyä istunut Ilari Filppula ehti viettää jäähyboksissa hieman yli minuutin ja Ilari Melart toisessa ylivoimamaalissa ainoastaan 12 sekuntia.