Tuukka Rask on ollut Boston Bruinsin alkukauden pelastus, kirjoittaa Fansided-sivusto. Suomalaisvahdin erinomaiset esitykset antavat Bruins-faneille toivoa menestyksestä parin mollivoittoisen kauden jälkeen.

Sivuston ajatukset saavat tukea Raskin alkukauden tilastoista, jotka kertovat kaiken oleellisen: suomalaisvahti on joukkueensa ehdoton tukipilari. Kuudessa pelaamassaan ottelussa Rask on napannut mustaa kiinni 95,1 prosentin tarkkuudella, ja selän taakse on lipsahtanut ainoastaan yhdeksän kiekkoa. Näiden lukemien arvoa nostaa se, että Bruinsin puolustus ei kuulu NHL:n kovimpiin. Bonuksena Rask johtaa vielä NHL:n maalivahtien pistepörssiä kahdella syöttöpisteellään.

Bruinsin menestyshaaveet lepäävät suomalaisvahdin leveillä harteilla etenkin siinä mielessä, että maalivahtiosastolta ei ole tulossa taustatukea. Varavahdit Anton Khudobin ja Zane McIntyre ovat pelanneet yhteensä kolme ottelua, mutta kummankin torjuntaprosentit ovat jääneet 85:n kieppeille. Fansided-sivusto kuvaa Raskin tuuraajia ytimekkäästi: kaljaliigatasoa.

Raskin tehtävä on yksinkertainen muttei todellakaan helppo. Hänen on oltava nuoren Bruins-ryhmän viimeinen lukko illasta toiseen, sillä vastuuta tullee runkosarjassa sellaisen 60–70 ottelun verran. Jos alkukauden taso kantaa läpi kauden, parhaan maalivahdin Vezina-palkinnosta kilpailee ainakin yksi suomalaiskassari.