NHL:ssä käytiin viime yönä suomalaisvahtien välinen taistelu, kun Antti Raannan New York Rangers ja Tuukka Raskin Boston Bruins ottivat yhteen yön kierroksella. Pidemmän korren vei tällä kertaa Raanta, joka on tähtimaalivahti Henrik Lundqvistin takana osoittanut ansaitsevansa nykyistä enemmänkin peliaikaa.

Ottelu päättyi lopulta Rangersin 5-2-voittoon. Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault kehui estotta suomalaisvahtiaan ottelun jälkeen.

– Voitimme ottelun, koska maalivahtipelimme ja erikoistilannepelaamisemme olivat parempia kuin vastustajalla, Vigneault sanoit New York Rangersin verkkosivuilla.

Samaan syssyyn valmentaja tuli kehuneeksi myös ensimmäisen tappionsa tällä kaudella kokenutta Tuukka Raskia.

– Emme pelanneet parasta peliämme, mutta onneksi saimme muutaman osuman maalivahdille, joka on ollut yksi NHL:n kuumimmista alkukaudella.

Raanta on pelannut kuluvalla kaudella kolme ottelua voittaen niistä jokaisen. Päävalmentajalta udeltiin ottelun jälkeen, saako suomalainen mahdollisesti enemmän vastuuta jatkossa.

– Olemme ajatelleet antaa hänelle enemmän pelejä. Toki varamaalivahdin tehtävä on pystyä tulemaan sisään vaikeissakin olosuhteissa.

– Joukkueemme luottaa Anttiin, ja hän antaa meille mahdollisuuden voittaa aina kun pelaa. Juuri sen hän teki tänäänkin, valmentaja kehui.

Vaatimaton Raanta

Suomalaisvahti itse oli vaatimaton, ja jakoi tunnustusta edessä pelanneelle joukkueelleen.

– Näin kiekot hyvin, mutta on aina hieman hankalampaa pelata, kun vastustaja laukoo huonoista kulmista. Silloin joutuu antamaan reboundeja, Raanta kertasi NHL:n verkkosivuilla.

– Koko joukkue puolusti edessäni todella hyvin, ja se auttoi minua valtavasti.