Karjala-turnaus oli Suomelle tänä vuonna poikkeuksellisen hankala. Leijonat hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta tyrmäsi päätöspelissä Ruotsin selvin 4-1-numeroin.

Ilari Filppula oli niitä pelaajia, jotka paransivat peliään jatkuvasti turnauksen edetessä. Tänään Malmö Redhawksin hyökkäjä pelasi poikkeuksellisesti laidalla rinnallaan työmyyrät Mika Pyörälä ja Joonas Kemppainen.

Rooli istui Filppulalle mainiosti.

– Hyvähän siinä on pelata. Pojat tekee kovasti töitä. Voittaa kiekkoja ja on maskissa maalilla. Helppo pelata niiden kanssa, Filppula hehkutti lehdistölle ottelun jälkeen.

Ei palopuhetta

Suomi oli vielä ensimmäisen erän vietävissä ja Ruotsi pääsi tauolle johdossa. Filppulan mukaan valmentajalta ei tarvittu herättelyjä vaan joukkue syttyi omin avuin.

– Ei mitään sen erityisempää palopuhetta ollut. Kyllä valmennus on tehnyt sen, mitä valmennus on voinut. Pelaajat ottivat itsestään niskasta kiinni, Leijona-hyökkääjä vastasi toimittajamme Joni Ahokkaan kysymykseen.

Kysyimme myös Filppulalta mitä tänään tehtiin eri tavalla kuin aikaisemmissa peleissä. Hyökkääjän vastaus oli napakka.

– Saatiin kiekkoja paremmin päätyyn ja saatiin karvattua. Sitä kautta peli pyöri enemmän Ruotsin päädyssä. Ruotsi ei päässyt hirveän nopeasti kääntämään ja sitä kautta päästiin paremmin peliin mukaan.