Suomalaishyökkääjä Patrik Laine oli viime yönä ilmiliekeissä, kun Winnipeg Jets nuiji Dallas Starsin hurjin lukemin, 8-2. Suomalaislaituri keräsi tililleen komeat tehot, 3+1, mutta Laineen iltaan kuului myös paljon muuta.

Laine nimittäin teki ottelussa myös paljon peliä sekä tasakentällisin että ylivoimalla. Hänen syöttönsä löysivät kovalla prosentilla perille, ja suomalainen ruokki hyvin etenkin Nikolaj Ehlersiä.

Nuorukainen oli elementissään myös puolustuspäässä, sillä hän riisti kiekkoja ja otti myös yhden tärkeän blokin mailallaan. Tämä ei valitettavasti näy NHL:n tilastoissa, sillä kuten jo mainittu, tapahtui blokki mailalla.

Hanskausta agitaattorin kanssa

Laine todisti viime yönä myös sen, että hänestä on puolustelemaan joukkuekavereitaan. Starsin Antoine Roussel otti nimittäin toisessa erässä kampitusjäähyn vaarallisen näköisestä tilanteesta, kun hän työnsi luistimensa terän Jets-hyökkääjä Ehlersin linjalle.

Laine riensi tämän jälkeen Rousselin luo ja kysyi häneltä tilanteesta. Ranskalaishyökkääjä suivaantui tästä ja tönäisi Lainetta. Suomalainen oli jo lähdössä Rousselin kanssa hippasille, mutta välissä ollut linjatuomari esti tämän.