Buffalo Sabres on tehnyt NHL:n runkosarjassa tässä vaiheessa kolmanneksi vähiten maaleja, vain noin kaksi ottelua kohden.

Erityistä huolta aiheuttaa puolustajien tehottomuus ja lähinnä maalittomuus. Esimerkiksi joukkueen selkeä ykköspuolustaja Rasmus Ristolainen on pelannut tehopisteiden valossa erinomaisen kauden, keräten 13 ottelussa kahdeksan tehopistettä, mutta maalitili näyttää pyöreää nollaa.

Itse asiassa Sabres-puolustajat eivät ole tehneet kuluvalla kaudella vielä ainoatakaan maalia, korostaa WGR 550 -radiokanava.

”Tilanne olisi sama”

Sabres nähtiin viimeksi kaukalossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa, kun joukkue hävisi kotonaan voittolaukauksilla 2-1-lukemin Ottawa Senatorsille.

WGR:n artikkelissa kehutaankin Ristolaista siitä, että hän ainakin ajoittain kykeni tukemaan joukkueensa hyökkäyksiä tasaviisikoin.

Joukkueen päävalmentaja Dan Bylsma odottaa kuitenkin enemmän kaikilta puolustajiltaan.

– Se (maalinteko) edellyttää, että käytämme paremmin puolustajia hyökkäyksien tukemisessa tasaviisikoin. Tilanne olisi sama, vaikka heiltä oltaisiinkin saatu maali, kaksi tai kolme.