Patrik Laineen maalitahti on tällä hetkellä pilvissä, sillä hän on tulokaskaudellaan käsittämättömästi yli 60 runkosarjamaalin vauhdissa.

Tuskin kukaan odottaa suomalaistähden kykenevän pitämään samasta vauhdista koko kautta kiinni, mutta joka tapauksessa Laine on tekemässä kovaa vauhtia jotain poikkeuksellista.

Mediajätti Yahoo! Sports nimittäin uskoo suomalaisen rikkovan kuluvalla kaudella 30 runkosarjamaalin rajapyykin – hänellä on jo nyt kasassa yli kolmasosa – ja se nostaisi hänet harvalukuiseen joukkoon.

”Pitäisi yrittää olla iskemättä 30 maalia”

Ainoastaan 16 pelaajaa on nimittäin yltänyt tulokassesongillaan kyseiseen saavutukseen, ja kun katsotaan jääkiekon nykyistä aikakautta, ainoastaan Sidney Crosby ja Jeff Skinner ovat tykittäneet 30 maalin rajan rikki tulokaspelaajina.

Artikkelin kirjoittanut toimittaja Ryan Lambert nostaakin aiemmista vastaavaan suoritukseen yltäneistä kavereista esille Eric Lindrosin ja Jason Arnottin, muistuttaen, että heidän tulokaskaudet nähtiin niin paljon maalirikkaammalla aikakaudella.

Lambert toteaa myöskin yhden tosiasian: Laineella on 67 ottelua aikaa tehdä 19 maalia, rikkoakseen rajan. Hän paaluttaakin artikkelissaan, että Lainen täytyisi yrittää olla iskemättä 30 maalia, estääkseen sitä tapahtumasta.